Bernadotte Gruppes hjemmeside

Orkester

Forårskoncert

Har vi ingen kultur i Hedensted?

Solen skinnede fra en skyfri himmel, det var stadig koldt. Mange havde bevæget sig ud på en lille gåtur for at få frisk luft. En afslappet og dejlig dag ovenpå flere dages kulde, men heldigvis valgte vi en indendørs aktivitet...

En lille flok grønklædte musikelskere havde valgt, at bruge både formiddag og eftermiddag på at være sammen. Formiddagen blev brugt til at finpudse forskellige melodier. Der blev arbejdet hårdt. For om eftermiddagen blev dørene slået op til en "efterårskoncert" i februar.

Og hvilken koncert!! Med festlige melodier, flotte toner og dejlige sambarytmer, blev publikum tryllebundet. Orkesteret formåede simpelthen at bevare kontakten til tilhørene på rækkerne. På intet tidspunkt blev det højtravende eller uforståeligt musik. Alle publikummer fra 4 til 80 år fik en på "opleveren".

Mellem stykkerne blev der fortalt, med en dejlig smittende humor, små anekdoter om det næste stykke musik. De to dirigenter Torben Hansen for junior orkesteret og Erik Kjær for Brassbandet gav med deres positive holdning liv og glæde blandt musikerne. Det kunne mærkes hos tilhørende, både når der blev spillet solo, og da et par af orkestermedlemmerne begyndte at danse samba midt i et forrygende Caribisk musikstykke. Festlig og fornøjeligt simpelthen.

Musikerne blev da heller ikke skuffede, da hele salen klappede og ønskede mere da koncerten var slut. Men ak og ve - musikkorpset valgte at stoppe på toppen - hvilket bare gør at vi glæder os endnu mere til næste koncert. Hvad med en vinterkoncert til majfesten? eller en kongelig koncert på kronprinsens bryllupsdag?

Og til spøgsmålet om kultur i Hedensted. Vi har en kanon musikskole med frivillig arbejdskraft. Vi har et musikkorps, som spiller musik af meget høj kvalitet, og som er publikumsvenlig. KFUM-Spejdernes musikkorps i Hedensted giver byen folkelig kultur, som vi alle kan nyde godt af.© KFUM-Spejderne i Hedensted